H7c82f9e798154899b6bc46decf88f25eO
H9d9045b0ce4646d188c00edb75c42b9ek

Fa'aaogāina ole su'esu'ega o povi i fa'ama'i fanau

I tausaga talu ai nei, o le alamanuia ultrasound veterinary ua faʻamalosia malosi ma atinaʻe.Ona o lana galuega atoatoa, taugofie, ma leai se faʻaleagaina o le tino o manu ma isi mea lelei, e iloa ma faʻaaogaina lautele e tagata faʻaoga.

I le taimi nei, o le tele o iunite faʻatupuina o loʻo i ai pea ni faʻafitauli faʻapitoa tele i le faʻaogaina o le B-ultrasound, o lea o le faʻaaogaina o vailaʻau B-ultrasound i totonu o faʻatoʻaga e tele lava ina faʻatapulaʻaina i suʻesuʻega o le maʻitaga, ma e le o atoatoa le taʻaloga o le gaioiga atoa o le B-ultrasound. .

faama'i10

B faʻataʻitaʻiga ole fanua povi ultrasonic

I le fa'ato'aga, o mea e mafua ai le fa'aletonu o le fanautama i povi susu e feso'ota'i ma le tele o fa'ama'i e a'afia ai povi susu.

I totonu o fa'ato'aga povi e masani ona fafagaina, e lua ituaiga masani o fa'alavelave fa'anatinati: tasi o le endometritis, ma le isi o le hormone le paleni.O nei fa'afitauli o le fanautama e mafai ona su'esu'e muamua e le bovine B-ultrasonography.

Mafuaaga o le endometritis i povi susu

I le fa'atupuina o povi, o le tele o le endometritis e mafua mai i le taofiofia o le lochia ma le fa'ateleina o siama ona o le le lelei o le taulimaina i le taimi po'o le mae'a o le fa'atama po'o le vaivai.

O le tui fa'afuafua e ala i le tele o auala i totonu o le va'a, afai e le sa'o le fa'agaioiga, e le fa'ama'a'aina le fa'ama'i, o le a avea fo'i ma mafua'aga taua o le endometritis.O le siosiomaga o le uterine e mafai ona vaʻaia manino e ala i le bovine B-ultrasound, o le mea lea i le fafagaina masani ma le pulega o galuega, o le faʻaaogaina o le suʻega B-ultrasound e taua tele.

faama'i1

Fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le fa'atōsina o povi

Su'esu'ega ole povi ile B-ultrasound

A maeʻa ona aveese le peleue fou o le fetal, o le uterine epithelial cell e malepelepe ma paʻu, ma o mea lilo e aofia ai le mucus, toto, sela paʻepaʻe ma gaʻo e taʻua o lochia.

Ose galuega taua tele le mataituina o povi pe a fananau mai ile B-ultrasound.

Talu ai ona o le fanauina o se siosiomaga faʻamaʻi matala, o le ai ai faʻamaʻi siama pe a uma ona faʻataʻoto, ma o le aofaʻi o siama i totonu o lochia e faʻalagolago i tulaga tumama ma le faʻataga / faatosaga i le taimi ma le taimi o le puerperal.

O povi ma le soifua maloloina lelei, siosiomaga mama, malosi uterine contraction, masani estrogen secretion (ina ia o le hyperemia endometrial, faateleina gaoioiga sela toto paʻepaʻe ma le "faamamaina o le tagata lava ia"), e masani lava e uiga i le 20 aso, o le a avea le matua o se tulaga aseptic, i le taimi nei. e mana'omia fo'i le fa'aogaina ole su'i B-ultrasound e siaki ai le manava.

O le i ai o mea leaga o isi natura ma lanu i totonu o le lochia o povi susu e faʻaalia ai le tupu mai o le endometritis.Afai e leai se lochia po'o le mastitis i totonu ole 10 aso failele, e tatau ona fa'aoga le ultrasound B-bovine e siaki ai le endometritis.O ituaiga uma o le endometritis o le a aʻafia ai le manuia o le toe gaosia i tikeri eseese, o lea o le bovine B-ultrasonography e siaki ai le siosiomaga uterine o se auala talafeagai, ma o le faʻamamaina o le tino e taua tele foi.

E fa'afefea ona iloa pe ua vevela le povi?

(1) Su'ega o foliga vaaia:

O le averesi o le umi o le estrus e 18 itula, mai le 6 i le 30 itula, ma le 70% o le taimi e amata ai le estrus mai le 7 i le afiafi i le 7 i le taeao.

Estrus muamua: fa'afefe, moo, fulafula teisi vaega o le tino, amio vavalalata, tuli isi povi.

Middle estrus: a'e i luga o le povi, moo i taimi uma, fulafula malepelepe, faateleina le fe'ai ma mimi, sogisogi isi povi, susu susu, mumu, fulafula, mucous.

Post-estrus: e le taliaina isi povi a'e, mucus mago (povi i le estrus va o le 18 i le 24 aso).

(2) Su'esu'ega fa'afoma'i:

Ina ia iloa pe fa'afefea ma pe fa'afefea le povi, aapa i totonu o le rectum ma pa'i i le matua o le pito i luga ole ovarian follicles e ala i le puipui o le intestinal.A o'o i totonu le povi, e pa'i le tasi itu o le ovary ona o le tuputupu a'e o le follicular, ma o lona voluma e masani lava ona sili atu nai lo le isi itu o le ovary.Pe a paʻi atu i luga, o le a lagona o le follicle e oso mai i luga o le ovary, lea e tete, lamolemole, vaivai, manifinifi ma faʻamalosi, ma o loʻo i ai se lagona o le fesuiaiga o le vai.I le taimi nei, o le aafiaga o le ultrasonography e sili ona malamalama ma faʻaogaina.

faama'i2

Ata ole ultrasound ole follicle povi

faama'i3

Ata o su'esu'ega fa'amau

faama'i4 faama'i5 faama'i6

(3) Su'esu'ega fa'atama:

O le masini tatala na tu'uina i totonu o le va'a o le povi, ma va'aia suiga o le manava pito i fafo o le povi.O le mucosa vagina o le povi e aunoa ma le estrus e sesega ma mago, ma o le manava na tapunia, mago, sesega ma faʻapipiʻi i totonu o le chrysanthemum vaʻa e aunoa ma le mucus.Afai o le povi o loʻo i totonu o le estrus, e masani ona i ai le susu i totonu o le vaʻa, ma e iila le susu o le manava, faʻapipiʻi ma susu, ma matala le manava, ma faʻapipiʻi le manava, mumu, susu ma iila.

Taimi fetaui lelei mo povi pe a uma ona fanau

O le a le taimi sili e to ai le povi pe a uma ona fanau, e faʻalagolago lava i le toe faʻaleleia o le toe faʻafouina o le manava ma le gaioiga o le ovarian.

Afai e lelei le manava o le povi pe a uma ona tuʻuina atu ma toe foʻi vave le ovaries i le galuega masani o le ovulation, e faigofie ona maʻitaga le povi.I se isi itu, afai ua faaumiumi le taimi e toe fa'aola ai le manava o le povi ma ua le mafai ona toe fa'aleleia le gaioiga o le ovary, e tatau ona tuai le ma'itaga o le povi.

O le mea lea, o le taimi muamua o le fa'atupuina o povi failele, vave pe tuai tele e le talafeagai.Ua vave tele le fanau, ona e le’i toe malosi atoatoa le manava o le povi, e faigata ona to.Afai e tuai tele le fa'atupuina o povi, o le a fa'aumi fo'i le taimi e fa'afuafua ai povi, ma fa'aitiitia ai povi e fananau ma fa'aitiitia le susu e maua, ma fa'aitiitia ai le fa'aoga lelei o povi.

faama'i7

Auala e faaleleia atili ai le fua o povi

O mea autu e a'afia ai le fecundity o povi o le gafa, si'osi'omaga, mea'ai, taimi fa'afailele ma mea a tagata.O le fa'aogaina o faiga nei e fa'amalieina ai le fa'aleleia o le fa'alelei o povi.

(1) Ia mautinoa le atoatoa ma paleni taumafa

(2) Fa'aleleia le pulega

(3) Fa'atumauina le gaioiga masani o le ovarian ma fa'ate'a ese estrus fa'aletonu

(4) Faʻaleleia auala faʻaleleia

(5) Puipuia ma le togafitia o le le maua o fanau e mafua mai i faamai

(6) Fa'ate'aina povi e le'i fanau mai ma le tino

(7) Fa'aoga atoatoa le tau lelei ma le si'osi'omaga e fa'aleleia atili ai le fa'atupuina lelei o povi

faama'i8

Ata o le tulaga masani o le fetal o se povi a'o fanau 1

faama'i9

Ata o le tulaga masani o le fetal o se povi i le taimi e fanau ai 2


Taimi meli: Nov-30-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou.